Recenze nového handheldu SONY PSP

15. listopadu 2006 v 17:00 | admin |  Recenze na PSP
Herní konzole do ruky, přehrávač hudebních souborů a filmů - zhruba takto by s dal charakterizovat dlouho očekávaný počin PlayStation Portable od SONY. Na evropský trh se dostane až během září, tedy zhruba s ročním zpožděním za Japonskem, nicméně to nám nebrání v tom, abychom vám nepřinesli recenzi americké verze, založenou na již dlouhodobější zkušenosti.
"Potěšilo nás, že propojení s počítačem nevyžaduje žádný mezičlánek v podobě software od SONY, což je přinejmenším příjemné a nečekané zjištění."
Minulý rok se strhla ohromující bitva: Nintendo představilo nástupce populárního GameBoye nazvaného Nintendo DS, zatímco SONY vstoupilo na trh s novým handheldem PSP. Zatímco Nintendo vsadilo na unikátní koncept dvou obrazovek, přičemž ta spodní je dotyková, SONY se vydalo cestou brutálního výkonu a velkého displeje. Živě se spekulovalo o tom, kdo z titánů nakonec vzejde ze vzájemného duelu vítězně, nicméně po důkladném otestování obou zařízení se můžeme přiklonit k názoru, že není poražených, ale SONY PSP pouze vítězů. Obě společnosti totiž přistoupily k handheldu trochu jinak a tak by se dalo říci, že stylem her si příliš nekonkurují, právě naopak, každý si najde to svoje a není proto nic divného, že si hráči nakonec pořizují obě dvě zařízení.
Výbava
Po stránce designu jde o povedený kousek; SONY PSP působí luxusně nejenom na pohled, ale i po uchopení do ruky. Hlavním prvkem se stává LCD displej s rozlišením 480x272 (16:9, TFT, 16bit), jenž zabírá téměř celou plochu přístroje. Na pravé straně jsou umístěna čtyři herní tlačítka, na levé pak směrový kříž a analogová páčka. Majitelé herní konzole PS2 se budou cítit jako doma, poněvadž si budou připadat, že drží v ruce klasický ovladač, ostatní si pod spojením "analogová páčka" mohou představit takový malý joystick přizpůsobený na hraní levým palcem. V horní části nalezneme L a R tlačítka, opět známá z PS2. Do spodní lišty se ještě vměstnalo několik tlačítek, pomineme-li "start" a "select", měníme zde hlasitost, přepínáme mezi třemi stupni podsvícení (čtvrtý pouze při napájení ze sítě), případně stisknutím "home" vyskočíme kdykoliv ven ze hry do hlavní nabídky PSP, což je příjemné. UMD disk se hrou či filmem se vkládá ve vrchní části otevřením přihrádky, zatímco otvor pro Memory Stick nacházíme na levém boku. Aby byl výčet kompletní, s počítačem PSP komunikuje pomocí USB kabelu, nechybí ale ani bezdrátová technologie pro hraní her a IR port.
SONY PSP vs NINTENDO DS
Pokud porovnáme velikosti PSP a DS, zjistíme, že PSP je pouze o maličko v�%9
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 erik erik | 5. června 2007 v 15:26 | Reagovat

a ty psp máš?

2 n n | 6. června 2007 v 14:27 | Reagovat

jo

3 Tomik Tomik | E-mail | 23. června 2007 v 22:22 | Reagovat

Cauky ty mas sony psp ? ja si ho chci poridit a potreboval bych poradit jak tam pak budu davat hry z internetu a jestli to ma vubec cenu si ho porizovat.Ja porad hraju hry na mobilu ale ta grafika se mi uz ani moc nelibi chci neco lepsiho a myslim ze psp je lepsi tak mi prosim porad jestli si stim spokojenej a jestli se tam teda daji stahnout ty hry protoze nechci za jednu hru davat hafec penez doufam ze to chapes.Napis na e-mail diky moc.Tom

4 Horracio Horracio | E-mail | 10. července 2007 v 10:17 | Reagovat

Zdarky chtěl jsem se zeptat jestli de nahrá hru na pam.kartu (Memory Stick)míst toho abych to nahrával na UMD disc.Jestli hra poběží v pohodě a bez kompikací (sekáni a td .)

Moc dík

5 Ethan Ethan | E-mail | 20. července 2007 v 13:05 | Reagovat

Ahoj prosimte ja bych se chtel zeptat na to same jako Tomik.Jestli jdou stazene hry z internetu do PSP a popripade jak.Promin mi ze se ptam na to same co Tomik,ale asi si mu to psal na mail.Napis mi to prosim prosim taky.dekuji

6 Martin Martin | E-mail | 6. srpna 2007 v 21:41 | Reagovat

Ahoj prosimte ja bych se chtel zeptat na to same jako Tomik.Jestli jdou stazene hry z internetu do PSP a popripade jak.Promin mi ze se ptam na to same co Tomik,ale asi si mu to psal na mail.Napis mi to prosim prosim taky.A ješte či to jde pripojit na televizi,dekuji

7 a a | 7. srpna 2007 v 16:51 | Reagovat

Vaše každodenní porce novinek ze světa herní konzole SONY PSP. PSP NEWS, Forum (5000+ reg.uživatelů) Hry, Hardware, Homebrew, Download, Forum, Filmy, Firmware, Skandály a Drby. Přidávám zde několik novinek denně! Jednoznačně Váš nejlepší a nejnavštěvovanější zdroj čerstvých informací o herní konzoli SONY PSP !!!

http://www.PSP-NEWS.cz

http://www.PSP-NEWS.cz

http://www.PSP-NEWS.cz

http://www.PSP-NEWS.cz

http://www.PSP-NEWS.cz

8 UTHER   PENDRAGON UTHER PENDRAGON | 20. srpna 2007 v 12:59 | Reagovat

Hele řeknu vám to tak já osobně si myslím že PSP a hlavně sony si to dost posrali stěma UMD diskama bo se na ně nedá vypalovat takže jestli ste byli natěšení že si svoje pspčko nadopujete filmama hrama fotka a všelijakejma věcma tak ste na omylu bo jedinej spůsob jak dostat svoje věci do pspčka je paměťovka a když si tam nacpete jednu iso hru stáhlou z netu a pár mp3jek tak je paměťovka zasraná a když si tam dáte dva filmy tak už vůbec nepočítejte stím že by se vám tam ještě něco vlezlo teď sony sice přišlo z jakousi paměťovkou co má 8gb ale tu podporujou jen 2.81 a vyšší firmwary . Koukněte sem

http://psp.games4you.cz/showthread.php?s=13629e216f592e70e951880fe42b023e&t=1335

myslím že si to rozmyslíte ale pokud by šlo psp propojit z ipodem tak bych to bral kdyžtak napište

MY ICQ : 411327950

9 jarda jarda | E-mail | Web | 29. srpna 2007 v 11:16 | Reagovat

www.home-psp.estranky.cz

další super stranka o psp

hry iso,fw ke ztažení,

dema,cheaty,recenze,články,tapety,návody,

internet psp,ps2,pps3,nintendo ds to vše na

www.home-psp.estranky.cz

10 Ethan Ethan | E-mail | 11. září 2007 v 18:14 | Reagovat

ja myslel ale jakym zpusobem me to pise data corrupt kdyz chci zpustit ISO hru a sou zpusoby,ale narocne myslel sem jestli neni nejaky jednodussi zpusob nez downgradvat PSP

11 Mr mrdator Mr mrdator | 18. září 2007 v 15:05 | Reagovat

http://s6.bitefight.cz/c.php?uid=36480

12 david david | E-mail | 9. října 2007 v 11:37 | Reagovat

jak mam dat do psp filmy??

13 lesmen lesmen | 16. října 2007 v 19:36 | Reagovat

hry se na to dají vypálít v pohodě stačí to umět :-)

14 VEIN VEIN | E-mail | 17. října 2007 v 18:24 | Reagovat

Zdar neznaš program ktery předěla hru z playstation na pc hru?

15 doom doom | E-mail | 30. října 2007 v 17:43 | Reagovat

Cauky ja si ho chci poridit a potreboval bych poradit jak tam pak budu davat hry z internetu a jestli to ma vubec cenu si ho porizovat.Ja porad hraju hry na mobilu ale ta grafika se mi uz ani moc nelibi chci neco lepsiho a myslim ze psp je lepsi tak mi prosim porad jestli si stim spokojenej a jestli se tam teda daji stahnout ty hry protoze nechci za jednu hru davat hafec penez doufam ze to chapes.Napis na e-mail diky moc.doom

16 sivi sivi | E-mail | 6. listopadu 2007 v 20:21 | Reagovat

jde do psp dávat vypálené umd napište mě to na e-mail

17 giacuzzo giacuzzo | Web | 4. prosince 2007 v 13:55 | Reagovat

podivejte na muj web stoji to za to fakt dost dobry najdete tam vse

18 prosim poradte prosim prosim prosim prosim prosim poradte prosim prosim prosim prosim | E-mail | 3. června 2008 v 17:50 | Reagovat

prosim poradte ja si obednal predni kryt a nemuzu jeden sroubek vysroubovat on je ohoblovanej poradte mi co mam udelat predem diky

19 prosim poradte prosim prosim prosim prosim prosim poradte prosim prosim prosim prosim | E-mail | 3. června 2008 v 17:52 | Reagovat

prosim poradte ja si obednal predni kryt a nemuzu jeden sroubek ktery drzi ten stary kryt mi nejde vysroubovat on je ohoblovanej poradte mi co mam udelat predem diky

20 Ferri Ferri | E-mail | 7. června 2008 v 9:21 | Reagovat

http://www.xpango.com/?ref=91398939 zaregistruj se tady na tý adrese je to zdarma a eště si vybereš dárek.zarigistruj se přes tento odkaz třeba psp ps3 mobil atd

21 Petr Petr | 17. června 2008 v 17:09 | Reagovat

Na to xpango se kdyz tak podivejte pres odkaz

http://www.xpango.com abyste nepodporovali hnusny spamery :-).

22 Vojta Vojta | 17. června 2008 v 20:30 | Reagovat

Hele prosim vas na PSPS muzu kdyz mam datovou kartu stahovat hry z internetu a dat je na moje PSP a normalne je hrat? nebo to nejde bo na to potrebuju nejake vybaveni??

Predem dekuji

23 Vojta Vojta | 17. června 2008 v 21:44 | Reagovat

PSP*

24 typek typek | E-mail | 21. července 2008 v 22:53 | Reagovat

Ahoj,mas super stranku,ale potreboval bych poradit (taky) co mam udelat,abych mohl hrat ty stazene hry z internetu (iso) do jake slozky na pametove karte je mam dat atd.,kdyztak mi to pllllllllllllsssssssssssssss. napis na muj e-mail,predem dik.

25 ghfdgh ghfdgh | E-mail | 25. července 2008 v 16:05 | Reagovat

ja si chci poridit psp a tady psali ze tam nejdou dat filmy, obrazky.....bez pametovky

26 Toki006 Toki006 | 8. září 2008 v 11:08 | Reagovat

ved to je jasne psp nema internu pamet

27 kubinosssss kubinosssss | E-mail | 25. října 2008 v 12:56 | Reagovat

pro typek,,,,,hele ja ti to reknu takhle ja psp mam a dou tam stahovat hry ae to psp musis mit zacipovany coz bych ti nedoporucoval si nechat delat dokud ti neskonci zaruka prtoze je sance 50-50 ze se ti to psp rozbije    a pro ghfdgh,,,,to je jasny protoze psp neni mobil ze ma zakladni pamnet to nema ani 1kb

28 BLABLA BLABLA | 2. listopadu 2008 v 17:14 | Reagovat

TY VOLE TY OBRÁZKY MUSÍŠ VLOŽIT DO TE SLOŽKY JAK VKLÁDAŠ WEB STRANKU ...PROTO TI TY OBRAZKY TADY NEJDOU!!!

29 cpknpppjm cpknpppjm | E-mail | Web | 27. května 2009 v 21:51 | Reagovat

4fdFrj  <a href="http://cbhqdafiqvts.com/">cbhqdafiqvts</a>, [url=http://hdzhavpirooe.com/]hdzhavpirooe[/url], [link=http://ngazbrqkzahe.com/]ngazbrqkzahe[/link], http://jhwmarjxcvaa.com/

30 Anonyme Anonyme | 13. října 2009 v 15:16 | Reagovat

Nevi nekdo jak se da stahnout na psp media player spise kde dik.

31 Kuban Kuban | 15. září 2010 v 15:32 | Reagovat

zdarec vsem!!potreboval bych poradit jak rozjet stazene hry na PSP-3004,software 6.20,par rad uz jsem mel,ale nedopadly dobre!!dyztak se mi prosim ozvete,za kazdou radu budu vdecen!! cllon@seznam.cz

32 Michal Michal | 29. března 2011 v 17:20 | Reagovat

hele umíte flashnout pspčko jestli tak prosím odpověste na e-mai knajm@seznam.cz
dík

33 roland roland | 13. prosince 2012 v 16:32 | Reagovat

čús-da sa psp e1004 stahnut internet
"moc by se mi tam šikol..............

34 Ferrell Ferrell | E-mail | Web | 20. prosince 2012 v 19:50 | Reagovat

Žena z pátého patra / Woman in the Fifth, The (2011)

http://czshare.com/3455847/yVJb/The.Woman.in.the.Fifth.LIMITED.DVDRip.XviD_DoNE.rar

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama